BB

BB

.

.

Monday, 28 April 2014

HOMESTAY UMARKSHAH JOIN PAHANG ELEPHANT ARMY HITAM PUTIH TAKKAN PADAMMisi 92

Kali terakhir Pahang memenangi Piala Malaysia ialah pada tahun 1992. Cuba kira dah berapa lama? Silap silap ada yang belum lahir lagi masa tu ye dak? Semalam telah membuka lembaran baru dalam dunia bola sepak Pahang. Dengan kemenangan 3-1 menentang Sarawak dan hanya tinggal 90 minit lagi baki perlawanan di Stadium Kuching sebelum menuju pentas final, Misi 92 semakin hampir menjadi realiti.

Apa yang kita perlukan kerja keras dari pemain Pahang dan sokongan serta doa dari penyokong Pahang. Semuanya tidak mustahil dengan izin Tuhan. Sudah tiba masanya semua rakyat Pahang kembali bersatu padu menyokong pasukan Pahang walau apa juga keputusan di Kuching nanti. Pegang kata azimat ini, "Ku lihat, ku sokong, dan ku banggakan".

Kali ini semua rakyat Pahang ialah penyokong. Tidak kisah la siapa anda sekalipun. Baik seorang ultras, seorang hooligan, seorang pemakan kuaci di stadium, seorang surirumah, seorang makwe yang pergi ke stadium sebab nak menemani pakwe je, seorang abang polis yang matanya mengawasi penonton tapi jiwanya di atas padang atau siapa pun anda, kita semua adalah satu. Penyokong pasukan Pahang Darul Makmur.

Kami Elephant Army cuba memberikan sokongan dengan cara kami sendiri. Tapi jika anda, walau tidak berdiri 90 minit, walau tidak melaungkan chant, walau tidak membakar flare dan smoke bomb, selagi anda menyokong Pahang tanpa berbelah bahagi maka anda juga berjiwa ultras seperti kami.

Semoga Misi 92 akan menjadi realiti. Bulatkan hati, padukan sokongan dan selamanya HITAM PUTIH TAKKAN PADAM.

No comments:

Post a Comment

http://www.facebook.com/homestaytemerloh

http://www.facebook.com/homestaytemerloh
http://www.facebook.com/homestaytemerloh

Google+ Badge